сряда, 14 януари 2015 г.

НЧ „Умение-2003” разкри „Благотворна готварница”

На 14 януари беше даден официален старт на „Благотворна готварница” към НЧ „Умение 2003”-Ямбол. Инициативата се финансира  от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за младежта, подпрограма „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи”.
Проектната идея е разработка на доброволците от „Потребителски онлайн-център Умение” и „Доброволческа работилница за идеи и изкуство” към НЧ „Умение-2003”, които обединяват своите усилия с РЗИ-Ямбол в популяризирането на доброволчеството чрез нестандартни методи на неформално образование. Фокусът този път е поставен върху здравословното хранене на млади хора на възраст от 15 до 29 години от семейства в тежко икономическо положение от общините Ямбол, Болярово и Тунджа.

Планираните дейности целят участниците да осъзнаят важността на проблема с разпространението на затлъстяването, булимията и анорексията сред младите хора в България. Чрез поредица от инициативи доброволците ще обучат тези млади хора (в това число и млади родители) как да пазаруват качествени хранителни стоки според свития си семеен бюджет и как с тях да приготвят вкусна и питателна храна за себе си и своите близки. 
Презентацията от пресконференцията - тук


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият отзив за нашата дейност ни помага да подобрим работата си. Благодарим!