Предложения за бързи закуски
проект „Благотворна готварница”, реализиран от НЧ
„Умение-2003" в партньорство с РЗИ-Ямбол с финансовата подкрепа на
Министерството на младежта и спорта по Националната програма за младежта,
подпрограма „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи”
Гюзлемички от готови кори
на сач
Продукти: точени кори за баница, сирене, яйца, маргарин
Начин на приготвяне: От сиренето, яйцата и маргарина се
приготвя плънка. С нея се мажат корите. Оформят се на плик и се пекат на
сач.
Затворени пици на сач
Продукти: универсално тесто от мая (600 г брашно, 2 яйца, мая
за хляб, 200 г прясно мляко – леко затоплено, 1 с.л. маргарин), лютеница,
сирене, кашкавал
Тестото се разточва на малки кръгчета, които се мажат с
лютеница, сирене и кашкавал. Кръгчетата се оформят като плик и се пекат на сач
Зеленчукови шишчета
Най-подходящи за тях са лук, чушки, моркови (леко сварени),
гъби
Зеленчуците се мариноват предварително с олио, оцет, сол и
риган. Набучват се на шишчетата и се пекат на барбекю
Картофи със сирене на
грил
Сваряват се картофи и се режат на половина или по-малки
парчета. Върху тях се слага малко сирене, розмарин, сол и олио. Увиват се във
фолио и се пекат на грил.
Студена доматена супа с
печени зеленчуци на грил
За нея ни трябват печени на грил лук, чушки и моркови, варени
картофи (също изпечени на грил). Нарязват се на ситно и ги добавяме към доматен
сок (предварително леко сварен). Овкусяваме със сол, олио, босилек и сервираме
студена.
Рулца от тиквички на грил
с чеснов сос
Приготвяме чесновия сос от майонеза, чесън на прах, кисело
мляко и куркума. Тиквичките нарязани на тъкно по дължина, изпичаме
предварително на грил. Можем да ги сервираме и така или навити на рулца.
Свински рулца със
зеленчуци на грил
Свинското месо се нарязва на тънки ивици. Овкусяваме със сол,
червен пипер, черен пипер, кимион, може и кориандър. Изпичаме го на грил.
Изпичаме и гъби на грил, които завиваме в свинските жулиени на рулца.
Дебърцини в тесто на грил
От универсално тесто от мая (600 г брашно, 2 яйца, мая за
хляб, 200 г прясно мляко – леко затоплено, 1 с.л. маргарин) разточваме и режем
тънки ленти. Мажем ги с лютеница и ги увиваме около дебърцин (може и
кренвирши), които изпичаме на грил.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Вашият отзив за нашата дейност ни помага да подобрим работата си. Благодарим!