Рецепти

Предложения за бързи закуски
проект „Благотворна готварница”, реализиран от НЧ „Умение-2003" в партньорство с РЗИ-Ямбол с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по Националната програма за младежта, подпрограма „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи” 



Гюзлемички от готови кори на сач
Продукти: точени кори за баница, сирене, яйца, маргарин
Начин на приготвяне: От сиренето, яйцата и маргарина се приготвя плънка. С нея се мажат корите. Оформят се на плик и се пекат на сач. 

Затворени пици на сач
Продукти: универсално тесто от мая (600 г брашно, 2 яйца, мая за хляб, 200 г прясно мляко – леко затоплено, 1 с.л. маргарин), лютеница, сирене, кашкавал
Тестото се разточва на малки кръгчета, които се мажат с лютеница, сирене и кашкавал. Кръгчетата се оформят като плик и се пекат на сач

Зеленчукови шишчета
Най-подходящи за тях са лук, чушки, моркови (леко сварени), гъби
Зеленчуците се мариноват предварително с олио, оцет, сол и риган. Набучват се на шишчетата и се пекат на барбекю 

Картофи със сирене на грил
Сваряват се картофи и се режат на половина или по-малки парчета. Върху тях се слага малко сирене, розмарин, сол и олио. Увиват се във фолио и се пекат на грил.


Студена доматена супа с печени зеленчуци на грил
За нея ни трябват печени на грил лук, чушки и моркови, варени картофи (също изпечени на грил). Нарязват се на ситно и ги добавяме към доматен сок (предварително леко сварен). Овкусяваме със сол, олио, босилек и сервираме студена.  

Рулца от тиквички на грил с чеснов сос
Приготвяме чесновия сос от майонеза, чесън на прах, кисело мляко и куркума. Тиквичките нарязани на тъкно по дължина, изпичаме предварително на грил. Можем да ги сервираме и така или навити на рулца.

Свински рулца със зеленчуци на грил
Свинското месо се нарязва на тънки ивици. Овкусяваме със сол, червен пипер, черен пипер, кимион, може и кориандър. Изпичаме го на грил. Изпичаме и гъби на грил, които завиваме в свинските жулиени на рулца.  

Дебърцини в тесто на грил

От универсално тесто от мая (600 г брашно, 2 яйца, мая за хляб, 200 г прясно мляко – леко затоплено, 1 с.л. маргарин) разточваме и режем тънки ленти. Мажем ги с лютеница и ги увиваме около дебърцин (може и кренвирши), които изпичаме на грил. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият отзив за нашата дейност ни помага да подобрим работата си. Благодарим!